2014. október 30., csütörtök

Facebook app alternatíva iOS-re – Friends for Facebook

A Facebook mobil alkalmazásával egyik fő gondom a sebessége, a lassúsága volt. A másik, ami sok embert szintén zavar, hogy az üzenetek kezeléséhez egy külön alkalmazásra van szükség.
Egy kedves barátom ajánlott egy alternatív megoldást, a Friends for Facebook app-t.


2014. október 26., vasárnap

Divatos, mobilbarát galéria megjelenítés – Boxers and Swipers, Photoswipe Masonry Gallery

A Wordpress-ben könnyedén készíthetünk képeinkből galériát, oldalba vagy bejegyzésbe egyaránt. Az alap megjelenítése nem biztos, hogy a legtökéletesebb, de a Boxers and Swipers és a Photoswipe Masonry Gallery bővítményekkel szebbé és izgalmassabbá tehetjük.


2014. október 23., csütörtök

Mariska az OS X Mavericks magyar felolvasó hölgye

Az OS X Mavericks magyar felolvasó hölgye Mariska. Nem csak felolvastatni tudjuk a szöveget, hanem hangfájlba kimenteni is. Ez például nyelvtanuláskor lehet hasznos.



Az OS X Lion-ban még Eszter látta el a magyar szöveg felovasását. A plastik.hu megállapította, hogy Eszternek szebb volt a kiejtése mint Mariskáé.

2014. október 22., szerda

WP Oldal megtekintése csak tagok részére – bővítmény nélkül

Feladat volt egy oldal (egy menüpont) létrehozása, aminek a tartalma csak egy jelszó megadása után érhető el. A Wordpress oldalakat és bejegyzéseket védhetjük jelszóval, de ez nem a legbiztonságosabb megoldás. Másik lehetőség bővítménnyel, de sokkal jobb a wordpresskezdoknek.hu-n leírtak alapján megvalósítani. Én kicsit testreszabtam és megtoldottam egy .css résszel a szebb megjelenés miatt.

2014. október 10., péntek

Weblap építés eszközei, a könnyebb munkához

A weblap építésnek megvannak a kötelező szerszámai (FTP kliens) és vannak olyan eszközök, amikkel megkönnyíthetjük az építési munkálatokat.


2014. október 9., csütörtök

Egyszerű és gyors PDF olvasó Windows-ra – Sumatra PDF

A legelterjedtebb PDF-olvasó Windows-ra z Adobe Reader. Egyszerű PDF olvasáshoz szerintem felesleges és lassú választás. Egyszerűbb és gyorsabb megoldás az orosz fejlesztésű Sumatra PDF.
A legnépszerűbb eBook formátumokat (pdf, ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR) meg tudja nyitni.


A program Portable-ként is remekül üzemel.

Hivatalos oldal »

2014. október 8., szerda

Ha nincs aktivitás az adminban kiléptet – Login Security Solution

A Login Security Solution bővítménnyel szintén korlátozni tudjuk a bejelentkezési kisérleteket, ahogy a Login LockDown-el. Plusz tulajdonsága, hogy ha a wordpress 15 perce (alapbeállítás) nem érzékel aktívitást, kiléptet minket.



Kedvelt sorozatok – Gyilkosság (The Killing)

A legújabb sorozat, amibe belevetettem magam a Gyilkosság (The Killing).
Sarah Linden nyomozó az utolsó munkanapját tölti és készül, hogy kisfiával együtt egy új városban egy új férfivel új életet kezdjen. Lindent és utódját, Stephen Holdert egy bűncselekmény helyszínére hívják. Holtest nincs, de később megtalálják a tó mélyén egy kampány kocsi csomagtartójában a 17 éves Rosie Larsen holttestét. Megindul a nyomozás és nyomozónk az ügy miatt tolja maga előtt az elutazását.

2014. október 5., vasárnap

Mi az a .htaccess és robots.txt

A htaccess és robots.txt biztonsági szempontból két fontos fájl a tárhelyünkön. Segítségükkel tilthatunk vagy engedélyezhetünk különböző listázásokat, elrejthetünk vagy jelszóval védhetünk tartalmakat/mappákat, vagy akár függvények futtatását tilthatjuk.


Spam szűrő – Akismet

Az Akismet bővítmény segítségével a kéretlen spam kommentektől óvhatjuk meg weblapunk


2014. október 4., szombat

2014. október 3., péntek

Forráskód-szerkeztő – WPide

A Wordpress adminisztrációs felületén keresztül a 'Megjelenés/Szerkesztő' menüpont alatt van lehetőségünk szerkeszteni a sablonunk forráskódját.. A 'Bővítmények/Szerkesztő'-nél pedig a pluginokat lehet. Szép és jó, de korlátozottak a lehetőségeink. Kényelmesebb megoldás a WPide bővítmény használata.